Purple Massage - medicinsk massage
Massage är en väldigt gammal behandlingsform som funnits i över 2500 år. Den har använts till både förebyggande och läkande syfte. Traditionen säger att den ursprungliga massagen härstammar från en indisk läkare, som var samtida med Buddha.

Purple Massage består av en kombination av olika moment från de bästa teknikerna att frigöra senor från låsningar och metoder att mjuka upp musklerna på djupet.
Massage terapeuten hjälper kroppen med olika yoga stretchövningar och utsätter musklerna djupt med ett punktvis tryck. Terapeuten arbetar igenom musklernas energilinjer med hjälp av sina fingrar, händer, knän, armbågar, underarmar och fötter. Processen är mycket noggrann och exakt och man ser till kroppen som en helhet. Problem i en kroppsdel kan ha sitt ursprung i en annan del, och kan därmed påverka andra kroppsdelar. Eftersom massören arbetar igenom hela kroppen erhålls en djupare effekt och bättre resultat. Det är en mycket effektiv massageterapi för att lösa upp blockeringar och spänningar i kroppen.

Genom massagens fysiska bearbetning lösgörs de blockeringar som orsakar smärta och värk. Processen är mycket noggrann och exakt.

Medicinsk massage är ett samlingsbegrepp för behandlingstekniker som används för att behandla såväl kroniska skador som akuta besvär.

Den orientaliska medicinska massagen lägger tryck och beröring på såväl senor, bindväv, muskler och mjukdelar samt ligament.  

Behandlingarna med medicinsk massage är mellan 90-120 min långa, vilket gör det möjligt för massören att gå igenom korta muskler, spänningar, överansträngda muskler och områden med begränsad rörlighet.

Behandlingarna kan ske i form av klassik orientalisk massage med fokus på utsatta områden och speciella besvär. Den kan även ske i form av så kallad Purple Massage som kombinerar oljemassage med orientalisk medicinsk massage.  

Titi driver Purple Massage & Salong. Läs mer om Titi här.